WAT IS?

BBB:

BBB staat voor Buik, Billen, Benen en ook de rest van het lichaam komt aan de beurt. Het zijn Low-impact grondoefeningen . Een BBB-les begint met een warming up, waarna er spierversterkende oefeningen worden gedaan voor boven- en onderlichaam. 

Als afsluiting van de les worden er buikspieroefeningen en een cooling-down gedaan. Wil je nog meer weten? Vraag het ons gerust of kom een proefles doen om het te ervaren.

CIRCUITTRAINING:

Circuit training is een manier van fitness in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd.


De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke en dagelijkse lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Dit doe je in altijd variërende combinaties en op hoge intensiteit onder begeleiding van een van onze docentes.


Het doel van Circuit training is om – ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid – zo snel mogelijk fit en gezond te worden of blijven. Hierdoor ben je voorbereid op alle fysieke uitdagingen van het dagelijks leven, of dat nou sporten, werk, verhuizen of spelen met je kinderen is. Zelf ervaren? Wij nodigen je uit voor een proefles.

STEP, step is een vorm van aerobics waarbij gebruik gemaakt wordt van een opstapbankje. Het is een training die voor iedereen geschikt is, oud en jong. Doordat je beurtelings op en af het bankje stapt, worden vooral je benen, billen en heupen goed getraind.

Tijdens een step aerobics-training beweeg je meer op de maat van de muziek. Tijdens de training krijgen de deelnemers een choreografie aangeleerd, waarbij ze op het bankje stappen en armbewegingen doen. Het bankje staat vrij laag, zodat de spieren en gewrichten niet teveel belast worden.

Door aan step te doen, verbeter je niet alleen je uithoudingsvermogen, maar ook je figuur en houding. Ook voor wie een paar kilo wil afvallen, is step de ideale training. Zelf ervaren hoe het is op een steples te volgen, probeer een proefles.

Zumba:

Zumba is een van de populairste fitness workouts. Het is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dansvormen, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia.

Zumba is een leuke manier om lekker fit te worden. Zumba is vooral bedoeld om lekker te bewegen en beter in je vel te zitten.

Voordelen:

  • goed voor je uithoudingsvermogen (conditie) [3]
  • een workout waarmee je vet verbrandt (als je meer dan 30 minuten traint) [3]
  • iedereen kan meedoen
  • het is leuk! Lekker op muziek bewegen. Voor een proefles ben je van harte welkom, informeer bij de balie naar de mogelijkheden.