Recept Notenbrood

  • 1 kopje / 135 gram zonnebloempitten of pompoenpitten
  • ½ kopje / 90 gram lijnzaad
  • ½ kopje / 65 gram hazelnoten of amandelen of walnoten of een mix hiervan
  • 1 ½ kopje / 145 gram haver
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 4 eetlepels Psylliumvezels (kan je halen uit de kruitvat bijvoorbeeld)
  • 1 theelepel zeezout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 350 ml water

Bereidingswijze

  • Je kan ervoor kiezen om de noten eerst grof te malen.
  • Alle droge ingrediënten bij elkaar mengen.
  • Olie en water erbij doen en goed mengen. Als het te droog is, beetje water erbij toevoegen.
  • Een cake bakblik bekleden met bakpapier. Daarna het mengsel erin doen en goed plat drukken.
  • Laat het voor ongeveer een uur opstijven op het aanrecht.
  • Oven voorverwarmen op 175 graden. Bak hierin je notenbrood eerst 20 minuten.
  • Daarna haal je het brood uit de bakblik en leg je het terug in de oven voor nog eens 25 minuten.