Tigers op recept

Op woensdag 7 september startte Tigers op recept bij Ladyfit in het nieuwe sportseizoen. Het programma, bedoeld voor kinderen van 2 t/m 7 jaar, vond plaats in 2016 en richt zich op levensvaardigheden voor kinderen. Naast gezondheid en beweging komen spelenderwijs diverse thema’s aan bod zoals omgaan met pesten en samenwerking met anderen.

Tigers op recept is onderdeel van TKD (Total Kids Defense) Tigers, een programma met uiteenlopende trainingen om de ontwikkeling van sociale en psychische vaardigheden bij jonge kinderen in goede banen te leiden.

De lessen van Tigers op recept worden spelenderwijs gegeven en voorzien kinderen van informatie en ervaring die in bepaalde situaties noodzakelijk kunnen zijn. De weerbaarheid van jonge kinderen wordt vergroot. Dit biedt het kind een voorsprong in het leven. De lessen worden spelenderwijs ingevuld, bijvoorbeeld door spelletjes, rollenspellen en discussies. Kinderen worden op hun eigen niveau benaderd en begeleid.

tiger2

Tigers op recept bestaat uit zeven centrale thema’s die worden aangevuld door levensvaardigheden: samenwerking, leiderschap, omgang met vreemden, omgang met pesten, wat doen bij noodsituaties, gezondheid & fitness en milieu. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan kwaliteiten als behulpzaamheid, zelfvertrouwen, zelfbeheersing en nog veel meer.

Aan het einde van elk semester worden de kinderen getoetst op hun kennis van de thema’s, sportieve martial arts technieken en morele onderwerpen.
Door verschillende beloningen in de vorm van badges en logo’s worden de kinderen gestimuleerd om te leren over alle delen van het programma.

De lessen vonden iedere woensdag plaats om 16.00, duurden zo’n 45 minuten en zijn kosteloos. Een ouder is actief betrokken bij de lessen en krijgt een informatieboekje mee naar huis. Charlotte Beekman verzorgt de lessen bij Ladyfit.

Tigers