Projecten

Kom samen met een Ladyfitmaatje naar Ladyfit

Ladyfit is 1 juli gestart met het project “kom op, we doen het samen”

Misschien denk je al langer: ik zou wel wat meer willen ondernemen. Bijvoorbeeld met iemand wandelen, samen koffie drinken of gezellig even met vrouwen kletsen. Maar je komt er niet toe. Je maakt je zorgen over de kinderen,  je bent vaak moe, heb rugklachten. Je voelt je alleen. Het lukt gewoon niet om iets op te pakken.

Dan is het project Kom op , we doen het samen! misschien iets voor jou.

Bij dit project kun je kennis maken met een Ladyfitmaatje. Met haar kun je een start maken om iets te ondernemen.  Wat kun je van een Ladyfitmaatje verwachten?

 • Zij steunt je bij het starten met b.v. wandelen en fitnessen
 • Dat ze voor een periode wekelijks contact met je opneemt en met  je naar Layfit gaat
 • Dat ze afspraken maakt met je over de activiteiten die je samen gaat doen
 • Een luisterend oor

Wat biedt het project nog meer?

Als je je aanmeld krijg je een startgesprek. Om elkaar te leren kennen en na te gaan wat je kunt doen.

Verder kun je

 • deelnemen aan groepslessen bij Ladyfit; zoals Pilates, Zumba, BBB, Steps, Spining of circuittraining
 • iedere dag komen fitnessen
 • vragen om  een persoonlijk advies van een fysiotherapeut en diëtiste
 • Iedere week meedoen met het vaste koffie-uurtje . Daar kun je met elkaar bespreken wat je graag in het programma wil oppakken
 • Ook deelnemen aan de themabijeenkomsten. Daarin komen verschillende onderwerpen aan de orde.
 • Samen met je maatje activiteiten bezoeken in de wijk.

Hoe kun je deelnemen: Je kunt jezelf aanmelden maar ook uitgenodigd worden door een Ladyfitmaatje

Bel naar 030 294 28 25 Ladyfit Grebbeberglaan 9b 3527 VX Utrecht

Ambassadeurs Gezond Leven

De Ambassadeurs

De Ambassadeurs Gezond Leven zijn een groep vrouwen die gaan voor een prettig leefbare en gezonde wijk! Prettig en gezond leven in onze eigen wijk, dat willen we allemaal. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel gezinnen, mensen, kampen met gevoelens van eenzaamheid, stress, zorgen en onzekerheid over de toekomst. En niet iedereen vindt zijn/haar weg om deze zorgen te delen of de benodigde hulp te organiseren. Om deze reden is Ladyfit in 2020 gestart met het project Ambassadeurs Gezond Leven. De kerngroep van Ambassadeurs Gezond Leven zijn opgeleid op het gebied van de Positieve Gezondheid tijdens het voorgaande project ‘Gezinnen in hun kracht’. Sindsdien blijft de groep groeien met vrouwen die positieve ervaringen willen creëren, groeien, en zich blijven ontwikkelen.

De ambassadeurs komen één keer per week samen om uitdagingen in de wijk te bespreken, van en met elkaar te leren, en om activiteiten voor de wijk te organiseren. De vrouwen  hebben een goed beeld wat er in de wijk speelt, veel connecties met bewoners en kennis van de organisaties in de wijk. Wat deze groep bijzonder maakt is dat ze laagdrempelige hulp bieden, goed bereikbaar zijn en open staan voor alle vragen. Door hun onafhankelijkheid slagen ze erin een veilige ruimte (‘safe spaces’) te realiseren. De zorg die de vrouwen bieden ontstaat door dichtbij te zijn bij degene die vragen heeft. Hierdoor voelen ze goed aan wat ze voor de persoon kunnen doen. Dit is niet alleen gericht op hulpverlening, maar ook op het bouwen van relaties en ontmoeting.

Doelen

Het project kent meerdere, elkaar versterkende doelen:

 • Het actief ondersteunen van kwetsbare gezinnen in de wijk om hun positieve gezondheid te verbeteren
 • Het verbreden (meer ambassadeurs) en verdiepen (persoonlijke empowerment) van het ambassadeurs netwerk
 • Duurzame borging van de ambassadeurs en hun werk in de wijk

Activiteiten

De ambassadeurs werken aan deze doelen door het bieden van een luisterend oor, het geven van voorlichting en advies, het verzorgen van sociale activiteiten en het bouwen van bruggen tussen gezinnen en professionals/organisaties in de wijk. Ze laten hun stem horen tijdens bijeenkomsten in de wijk onder meer over ouderbetrokkenheid op scholen, en discriminatie of onrust in de wijk. Ondertussen werken ze hard aan het ontwikkelen van hun eigen competenties om als kernambassadeurs mee te bouwen aan het beoogde zelfstandige netwerk. En zijn er nog zoveel meer plannen in de voorbereiding!

Nieuwe Ambassadeurs: Goed nieuws! We zoeken altijd versterking voor dit mooie project. Vrouwen die zich graag willen inzetten voor een prettig en gezond leefklimaat in de wijk. Die actief aan de slag willen gaan met de genoemde doelen, die graag willen groeien en iets willen betekenen voor de mensen om hen heen.. Kortom, we zoeken

vrijwilligers! In ruil voor je inzet bieden we je mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en wordt je onderdeel van een warm en energiek netwerk.

Heb je belangstelling en wil je een keer kennismaken?

Dat kan op woensdagen tussen 10.00 en 12.00 bij Ladyfit

Telefoonnummer: 06-87540691

E-mailadres: info@ladyfit