Lustrum 2015

In 2015 bestaat Ladyfit 10 jaar. Dit lustrum hebben wij gevierd op 19 november in restaurant en zalencentrum Meet & Eat. Deze bijzondere dag werd ingedeeld in een middagprogramma voor samenwerkingspartners en relaties en een feestelijk avondprogramma voor onze leden.

Partners en relaties

Dagprogramma
Als dagvoorzitter heeft Elif Borucu de middagbijeenkomst gepresenteerd. Op deze warme en open bijeenkomst hebben vrouwen die actief zijn bij Ladyfit als vrijwilliger (bijvoorbeeld als docent of bestuurslid) verteld over wat Ladyfit voor hen heeft betekent. Er klonk trots uit deze woorden. Tevens waren er deelnemers van het project Ladybusiness aanwezig waarbij samenwerkingspartner Lisaan een rol heeft gespeeld in het opleiden van deelnemers tot ondernemer. Aanwezig waren bijvoorbeeld Zevenblad Zorgadvies en Salaam4you. Vervolgens kregen de partners van Ladyfit de mogelijkheid om iets te vertellen over hun relatie met Ladyfit. Men gaf aan Ladyfit een fijne en open samenwerkingspartner te vinden.

Bestuur Ladyfit met de taart

Stichting Vrienden van Ladyfit
Stichting Vrienden van Ladyfit heeft zich aan de relaties gepresenteerd. Wij weten dat we stakeholders hebben maar er is meer nodig: er moet geld verzameld worden om onze reguliere (sportieve én maatschappelijke) activiteiten voort te zetten.Daar zetten De Vrienden zich voor in. Het Bornfonds, de eerste donateur van Stichting Vrienden van Ladyfit, werd geïnterviewd en de voorzitter, Wil Velders, vertelde dat het Bornfonds vooral gericht is op het steunen en initiëren van landelijke en internationale vrouwenprojecten (zoals Women Inc), maar dat voor deze bijzondere vereniging Ladyfit, een uitzondering is gemaakt.

Eerste donateurs

Avondfeest
Het avondprogramma ging van start met bijna 200 enthousiaste (oud-)leden. Bij binnenkomst konden de gasten genieten van een fotoreportage van 10 jaar Ladyfit. Daarbij werd er een jubileumquiz afgenomen waarin de kick-funtafel in de prijzen is gevallen. Veel plezier ermee dames! Onze gastvrouwen Carla en Ouarda hebben de avond gepresenteerd. Na een prachtige modeshow hebben wij afscheid genomen van onze voorzitter Jamila. Nadat vrijwilligers en leden hun cadeau aan Jamila hadden overhandigd, kreeg zij een boekwerk aangeboden met daarin heel persoonlijke verhalen van vrijwilligers en (oud-)leden van Ladyfit over Jamila en de vereniging.

Modeshow

Koninklijke onderscheiding
Tijd voor een bijzonder moment. Na de cadeaus komt de locoburgemeester, wethouder van sport dhr. Paulus Jansen de zaal in en houdt een toespraak over Jamila en haar werk voor Ladyfit, hieronder een citaat uit de toespraak te lezen:

…U heeft, mevrouw Achahchah,
de afgelopen vijftien jaar
ongelooflijk veel energie
en creativiteit gestoken
in alles wat te maken heeft met Ladyfit,
al is mij verzekerd
dat u vooral zal blijven benadrukken
dat u dit allemaal
niet in uw eentje voor elkaar heeft gekregen…

Koninklijke onderscheiding

Jamila wordt totaal verrast met een Koninklijke onderscheiding: ze wordt benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Jamila wordt toegejuicht door de hele zaal. Na deze grote verrassing gaat het feest swingend verder met lekker eten en dansen met DJ Yara!

DJ Yara

Wij willen onze sponsoren hartelijk danken. Het feest is mede mogelijk gemaakt door Meet & Eat, Rabobank en het Initiatievenfonds.