Lady55 Een succesverhaal van een van onze leden, Zeinab.

Zeinab is in september 2018 weer begonnen met sporten bij Ladyfit, momenteel neemt zij deel aan ons programma Lady 55.

Lady 55 is er voor dames vanaf 55 jaar die onder deskundige begeleiding willen sporten/bewegen en daarnaast ook advies en coaching krijgen op het gebied van gezond en verantwoord eten door een professionele diëtiste, ook kan men binnen Lady 55 sporten en bewegen onder leiding van een van de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Kanaleneiland.

Praktijk voor fysiotherapie Kanaleneiland in Utrecht

Zeinab verteld,

“Ik had al eerder bij Ladyfit gesport maar door persoonlijke omstandigheden was ik genoodzaakt te stoppen. Na een periode van persoonlijke problemen kreeg ik ook gezondheidsklachten. Na onderzoeken bleek ik ernstig ziek te zijn. Na vele behandelingen en zware medicatie werd ik depressief door mijn omstandigheden. Ik herinnerde mij opeens weer hoeveel plezier ik beleefde toen ik nog ging sporten bij Ladyfit en besloot in 2018 me weer in te schrijven bij Ladyfit voor het programma Lady 55.

Ik begon met een gewicht van 82 KG, wat te zwaar was voor mijn lichaamsbouw en ik slikte verschillende zware medicatie. Ik begon het sporten op advies van de medewerkersters en docenten van Ladyfit langzaam op te bouwen en ook deed ik mee met de groepslessen. Ik werd door hen goed gesteund en kreeg hulp en begeleiding daar waar nodig was. Ik begon met steeds meer plezier naar mijn sportuurtje uit te kijken en ik begon langzaam maar zeker resultaat te zien.

Nu in september 2019, weeg ik 67,4 KG en ik slik geen medicijnen meer. Mijn voeding heb ik aangepast op advies van de diëtiste bij Ladyfit , ik voel me een stuk gezonder en vrolijker. Ik heb weer nieuwe hoop in mijn leven en heb het gevoel dat alles mogelijk is. “

Wat heeft de sportdocente ervaren:

Toen Zeinab voor het eerst in mijn les kwam was ze een beetje angstig en onzeker. Ze voelde zich altijd moe en zwak maar toch bleef ze volhouden. Na de les praatten we er wel eens over en Zeinab kon zich hier uitten en voelde zich begrepen. Dit gaf haar motivatie om de groepslessen te blijven volgen en om aan zichzelf te werken. Nu een jaar later is het alsof ik een andere persoon voor me heb. Zeinab is stralend en vol moed, ze bekijkt het leven weer positief en straalt zelfverzekerdheid uit. Ze heeft haar kracht hervonden en ze voelt zich nu weer de moeite waard. We hopen dat andere vrouwen hier een voorbeeld aan nemen en ook de beslissing maken om gezonder te gaan leven. Het Ladyfit team kijkt ernaar uit om je welkom te heten.”

Wees welkom om kennis te komen maken met het programma Lady 55 en onze docentes. Kijk voor het actuele rooster op onze website onder rooster Kanaleneiland.