In Memoriam Tanya

Onlangs bereikte ons het zeer verdrietige nieuws dat de “oud” beheerder van Ladyfit Tanya is overleden. Op 23 april werd er afscheid van haar genomen, Carla van Rest onze “oud “voorzitter was door de familie van Tanya gevraagd namens Ladyfit een afscheidswoord te spreken. Hieronder vindt u de tekst.

“Beste mensen, familie en vrienden van Tanya,

Ik sta hier als vertegenwoordiger van de vrouwensport vereniging, Ladyfit, waar Tanya met zoveel enthousiasme, energie en ideeën heeft gewerkt. Onze Tanya.

Negen jaar geleden, 2011, solliciteerde zij voor de functie parttime beheerder.

Zij voelde zich meteen thuis bij Ladyfit. Zij deelde onze inzet: sport als doel, maar ook als middel om de positie van vrouwen te versterken. Daar wilde zij aan meewerken!

Ik herinner mij zo goed dat ze vertelde dat ze nog niet zo lang geleden uit Oekraïne naar Nederland was gekomen, naar Wop natuurlijk. Bijzonder, vond ik het, dat ze in zo snel tempo Nederlands had geleerd en het bij ons met een prachtig, charmant accent sprak.

Net als voor veel Ladyfitvrouwen, was ook voor Tanya Nederlands niet haar geboorte taal en de enorme inzet van haar om de taal te leren en er helemaal bij te horen, zullen we niet vergeten.

En wat waren we trots op Tanya, toen zij officieel, in 2016, in een indrukwekkende naturalisatieceremonie, van de burgemeester van Utrecht het Nederlanderschap verkreeg

Als beheerder bij Ladyfit deed Tanya veel meer dan gevraagd en gebruikelijk was. Zij ondersteunde de penningmeester, verbeterde de financiële administratie en beheerde het ledensysteem. Tanya was echt goed in cijfers!

Ze was natuurlijk ook regelmatig achter de balie te vinden. Behulpzaam voor de leden, maar soms ook streng.. als ze bv zonder te betalen naar binnen wilden gaan..

Met Tanya kon je ook veel plezier hebben! Bijvoorbeeld bij de Happy Hours of als er iets te vieren was.

In de drie jaar dat zij bij ons werkte, heeft zij veel vriendschap gegeven en gekregen van de Ladyfitvrouwen. “Ze was een van ons” en zo zien wij haar nu eigenlijk nog steeds ..

Toen zij een interessante baan kon krijgen, waar ze haar studies in de praktijk kon brengen, hebben we wel feestelijk afscheid van haar genomen.. maar met

pijn in het hart. We misten haar. En nu zijn wij hier, bij een heel verdrietig en definitief afscheid van ook ‘onze‘ Tanya. We zullen haar niet vergeten en we wensen jou, Wop en familie, heel veel sterkte met het verlies van jullie en onze Tanya.

( tekst Carla van Rest)