Gedachten………

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, close-up

Graag neem ik jullie mee in mijn gedachten. Momenteel bevinden wij ons allemaal in een bizarre periode die kwetsbaar en ook onzeker is. Sinds vorige week hebben er een hoop drastische veranderingen plaats gevonden in ons leven, die ongetwijfeld bij iedereen een bepaalde impact hebben gehad.
De afgelopen dagen stond ik opnieuw stil bij mijn fysieke en mentale gezondheid en welke effecten deze op mij hebben gehad. Ik besefte me dat ik de eerste week vooral nog druk bezig was met het verwerken van alle veranderingen. Ik maakte mij zorgen om de invulling van mijn werk als ondernemer, zorgen om de kinderen die nu noodgedwongen vanuit huis aan school moeten werken, zorgen om ouders, familie en vrienden die we voor een langere periode niet fysiek mogen ontmoeten en nog veel meer. Kortom, een boel zaken die ineens niet meer vanzelfsprekend zijn. Ieder mens wil tenslotte voluit kunnen leven alleen wanneer we daarbij soms belemmeringen ervaren en daar boven op nog eens geconfronteerd worden met onze eigen gedachten daarover, wordt het een hindernis. Gevoelens die je ervaart en het gedrag wat je uitvoert komt altijd voort vanuit je eigen gedachte. Wat probeert je gedachte eigenlijk duidelijk te maken? Misschien is het een idee om de aankomende tijd daar iets meer bij stil te staan door te kijken of deze gedachte je laat groeien of juist onrustig maakt. Ik zal dat in elke geval blijven proberen. Want door vaker stil te staan in het hier en nu zal ik meer energie overhouden voor andere belangrijke zaken, merken dat ik niet steeds afdwaal in mijn gedachten, mij bewust blijf van mijn omgeving, wat doe ik, waar luister ik naar en wat zeg ik.
We zitten nu in onze tweede week en eerlijk gezegd vind ik het onbewust ‘lijden’ echt wel genoeg geweest! Ik heb besloten om de aankomende quarantaine periode positief te benutten door vooruit te kijken, anders te plannen en hier ook echt de tijd voor te gaan nemen. Wanneer ik om me heen kijk dan zie wat vrije tijd en verveling bij een hoop mensen teweeg heeft gebracht namelijk nieuwe verbindingen en een explosie van creativiteit!
Ik ben bij mezelf nagegaan wat voor mij nou in deze periode echt belangrijk is maar ook voor de langere termijn. Waar heb ik echt behoefte aan? En welke kleine stapjes horen daar nu bij? Ik zal jullie verder niet belasten met mijn persoonlijke doelen want die gelden tenslotte alleen voor mij en mijn gezin maar wat ik wel wil delen is het belang van ons collectief doel. Het doel is de verspreiding van het Corona virus tegengaan! Juist nu is het ontzettend belangrijk om de ernst van de ‘Corona’ situatie te erkennen en ermee te (leren) dealen want 1 ding is vrijwel zeker, dat ik, jij en wij allen hier geen enkele grip op hebben. Deze pandemie overkomt ons en daar kunnen we niets aan veranderen.
Oké, misschien denken jullie nu, waar blijft je optimisme? Nou die is er nog…Laten we beginnen bij het bedenken van de dingen waar wij wel grip op hebben. Ik denk dat het nu nog meer van belang is om de focus te leggen op ons gedrag dat we vertonen. Want ons gedrag ‘DOET ER TOE’! Jij wilt toch ook weer een gezond Nederland en je vrijheid terug? Om deze situatie te kunnen verbeteren moeten wij echt een gedeelde verantwoordelijkheid gaan nemen door op z’n minst met elkaar aan de vereiste maatregelen te houden. Deze gelden trouwens voor jong en oud!!!
Deze gedeelde verantwoordelijkheid moeten we willen nemen want dan zal het gewenste maximale effect behaald worden. Het is vandaag donderdag 26 maart en ik zie deze dag wederom als een nieuwe start met nieuwe kansen, een begin van een nieuwe fase van ons leven, een mooie tijd om positieve gedachten te creëren. Mijn motto voor de aankomende tijd is ook blijven voortzetten van mijn huidige acties maar dan wel vanuit een vernieuwde blik die ook een toegevoegde waarde zullen hebben in deze moeilijke tijd. Ik wil de situatie zoals die nu is accepteren en mij meer bezig houden met de dingen waar ik wel grip op heb. Loslaten van oude negatieve gedachten die er nu niet meer toe doen en vooral nieuwe mooie plannen maken! Mijn tip voor deze week: Ontspan om ruimte te maken voor het onbekende nieuwe dat komen wil. Wees creatief en probeer OUT Of THE BOX te denken 😉 #staysafe
Sportieve groet, Widad Diouri

Widad is project coördinator bij Ladyfit, zij coördineerde onder andere het project

” ambassadeurs gezond leven, gezinnen in hun kracht”.