3e workshop 18-12-2017

De laatste workshop ging over Gezonde Traktaties.

Ik weet nog dat bij mij op de basisschool eigenlijk iedereen op van die kleine zakjes chips trakteerde. Vaak zat hier nog een extra snoepje opgeplakt.

Tegenwoordig is een klein zakje chips al taboe op veel basisscholen. Ik hoor regelmatig dat kinderen niet meer op snoepjes mogen trakteren maar dat het gezond moet zijn. Aan de ene kant snap ik dat wel van de scholen, maar aan de andere kant ben je maar één keer jarig en lijkt het mij als kind niet leuk om met een mand vol appels de klas rond te gaan. Daar zijn veel verschillende meningen over en dat is ook prima. Maar als je dan toch (redelijk) gezond moet of wil trakteren kun je er net zo goed wat leuks van maken toch?

Daarom gingen de kinderen van Ladies en kids willen gezond in Overvecht aan de slag met gezonde traktaties.

Zijn ze niet ontzettend leuk deze mandarijntjes? Door een parasolletje door de mandarijn te steken en een gezichtje te tekenen maak je hele schattige Chinese mandarijntjes. Je kunt ook met papier wat knutselen om dit fruit om te toveren tot lieve oranje katers. Wil je de kinderen toch ook een snoepje meegeven? Dan kun je dropmannetjes maken met mandarijntjes, ik vind ze leuk!

Je kunt ook spiesjes maken, lekker en gezond zoals je zelf wilt. Steek de leeftijd van de jarige uit een blokje kaas en voeg een vrolijke foto toe voor persoonlijke verjaardags spiesjes.

Er werden ook zakjes popcorn gemaakt in de vorm van een vlinder, die ook werden op gegeten door de kids. Zo worden kinderen er van bewist wat wel en niet gezond is voor een traktatie.